Запрян Маджаров - Рехабилитатор

АРТРОЗА

Седмица за безплатни консултации в Пловдив! - АРТРОЗА

Всяка артроза е лечима.

Мануалният терапевт Запрян Маджаров ще дава цяла седмица безплатни консултации в Пловдив в периода 17.04-23.04. Той ще консултира хора, които имат плаквания и болки причинени от различните видове артрози. Консултациите ще бъдат напълно безплатни и ще се дават след предварително записване на телефон: 0879589595. Личният кабинет на мануалният терапевт Запрян Маджаров се намира на ул. Булаир No 1 А, гр. Пловдив.

Мъка е, когато ви боли кракът. Особено ако ви кажат: Вашето заболяване е нелечимо. Не вярвайте. Артрозите великолепно могат да се лекуват. Стотици хиляди хора страдат от различни заболявания на костите. Болните стави причиняват множество неприятности.

Заболелият човек загубва възможността свободно да се придвижва. Отиването до близкия магазин се превръща в препятствие с немислима сложност.

Артрозите и артритите се отнасят към заболяванията, чието лечение с методите на традиционната медицина дава съвсем незначителни резултати и често завършва с инвалидност. В заболелите стави веднага започват няколко процеса. На места хрущялът се калцира и разрушава, на места се разраства. Ставната капсула загрубява, в нея често се отлагат калциеви съединения. Аналогични изменения стават и в близко разположените връзки и сухожилия. Сухожилията стават твърди и малко еластични.

БОЛКИ В КРАКАТА-тревожен сигнал. Много е неприятно,когато болката се разпространява по целия крак. Този тип болки възникват неочаквано и са невероятно силни.

ПРИЩИПВАНЕТО НА НЕРВА ПОНЯКОГА СЕ БЪРКА С КОКСАРТРОЗА-при която има подобна болестна картина. Диагнозата на коксартрозата се затруднява поради недостатъчна информация от ренгеновото изследване в началните стадии на заболяването. При коксартрозата се нарушава функционирането на тазобедрената става, често се наблюдава скъсяване на крака /обратим в началните стадии/.

КОЛЕНЕ – големи и най-често травмирани стави. Рядко може да се види лятото дете без ожулени колене. Травмите, получени в детска и юношеска възраст, нерядко предизвикват сериозни заболявания след много години.

ГЛЕЗЕННИ СТАВИ – болят не по-рядко от колянните и тазобедрените и макар болките да са много мъчителни, тяхното влияние върху процеса на ходене е по-слабо. Лекуването на тези стави е по-лесно от коленните и тазобедрените.

СТЪПАЛАТА – заболяванията са предизвикани от носенето на тесни обувки с високи токчета, а също и от дългото стоене на крака, без да включваме и различните травми. Особено лесно се развиват заболявания на фона на плоскостъпие.

ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗЛЕКУВАНИ. Успехът от лечението зависи от стадия на заболяването – колкто по-рано е започнало лечението, толкова по-лесно се провежда и толкова по-добри резултати дава.

Съществува мнение, че артрозите, в частност коксартрозата, може да се излекува с интензивна физкултура или бягане. Практиката показва, че това мнение е съвършено погрешно. При такова ”лечение” много бързо настъпва разрушение на ставата. Ставите на ръцете и пръстите в голяма степен определят възможността на човек да се самообслужва. Болките в тях са не по-малко мъчителни, отколкото в краката и се лекуват по подобен начин.

Webrsolution - Уеб дизайн студио © 2022
X

Right Click

No right click