Умора

Вие се уморявате и не можете да си починете? Боли ви главата? Сърцето? Сънят ви не идва без транквиланти?

Имате проблеми в семейството? Лош характер? Детето ви се учи зле?

МОЖЕ ДА ВИ СЕ ПОМОГНЕ!

Хроничната умора пречи на работата и учението. Животът става неприятен. От умора страдат стари хора и хора на средна възраст, младежи и деца. Общоприетото мнение – виновни са работата, ученето, семейството, училището, институтът… Списъкът е безкраен. Но ако е виновна работата, защо тогава почивката не помага? Защо и сутринта ми е също толкова зле, както и вечерта?

В човешкия организъм може да се появи вътрешна умора, от която никаква почивка неможе да ни избави. Какви са нейните източници? Сърцето? –Не. Макар че сърцето работи непрекъснато, след всяко съкращение на сърдечния мускул следва пауза- почивка.

А ето, с гръбнака нещата са по-сложни- неговите мускули не се отпускат напълно даже по време на сън. Не е в това бедата. Понякога по една или друга причина, правилното положение на гръбнака се нарушава. Мускулите, които крепят прешлените, започват да работят в авариен режим. В качеството на ответна реакция на разместването на прешлените възникват спазми, които като цяло изпълняват положителна функция за съхраняване на формата на гръбнака. Освен това, постоянната работа на мускулите в авариен режим способства за развитието на остиохондроза и предизвиква деформация на междупрешленните дискове/включително до развитие на херния/. И разбира се, постоянното напрежение на мускулите отделя в кръвта вещества, предизвикващи непрекъснатата умора.Болки в гърба

Малките деца са извънредно подвижни и неуморими, което е свързано с липсата при тях на остеохондроза.

ХРОНИЧНАТА УМОРА често се съпровожда с болки в гърба и гръбнака. Напрегнатостта на мускулите на шийния отдел на гръбнака нарушава процеса на снабдяване на главния мозък с кръв и предизвиква мъчителни болки в тила, понякога с излъчване към темето. Мъжествените хора преодоляват болката, работохолиците – умората. Такава борба не носи нищо, освен вреда, а заболяването продължава да се развива.    

Хроничните болки и умората влошават характера на човека и влияят на взаимоотношението му с околните.

На прешлените се появяват костни израстъци, разрастват се хрущялите и връзките. Гръбнакът губи подвижност. Чувството за умора преминава, но проблемът остава. След известно време време кръгът са затваря, а после- започва нов кръг мъчения.

Понякога спазмите се развиват предимно от едната страна и гръбнакът се изкривява. Възниква картината на сколиоза. При своевременно лечение изкривяването преминава, а ако е пропуснат моментът- сколиозата остава за цял живот.

ОСОБЕНО ОПАСНИ СА СПАЗМИТЕ НА МУСКУЛИТЕ В ДЕТСКА ВЪЗРАСТ. Заради хроничната умора детето се учи лошо, става невнимателно, с труд посещава часовете, по време на занимания стои в максимално замислена поза. Оплакванията на детето от умора и болки в гърба се приемат от възрастните като желание да изкръшка от училище.

Постоянната неправилна поза, в която се намира детето, довежда до сериозни дефекти на осанката. Насилственото решаване на проблемите/седи с изправен гръб,слушай внимателно/- не дават резултат.

Започват да смятат детето за неспособно, безделник. Но детето не е виновно- то е сериозно болно. То е хронично болно и трябва да го лекуват, а не да го наказват.

Осанка, обучение, работа, болести, алкохолна зависимост, характер- от всичко това зависи общуването на човека и тези фактори формират неговата СЪДБА.

АКО ИМАТЕ ХРОНИЧНА УМОРА И ЧЕСТО ВИ БОЛИ ГЛАВАТА ИЛИ ГЪРБА, АКО ВИЕ ИЛИ ДЕТЕТО ВИ ИМАТЕ ЛОША ОСАНКА, НЕ СИ СТРУВА ДА ТЪРПИТЕ - ПОСЕТЕТЕ МАНУАЛЕН ТЕРАПЕВТ /ХИРОПРАКТИК/.

Webrsolution - Уеб дизайн студио © 2021
X

Right Click

No right click