Мигрена


Мигренозни заболявания
МИГРЕНАТА е неврологичен синдром, който се характеризира с тежко главоболие, гадене и патологично изменени възприятия. Мигренното главоболие представлява състояние, три пъти по-често срещано при жени отколкото при мъже. Типичните болки траят от 4 до 72 часа, засягат само едната половина на главата и са пулсиращи. Симптомите включват гадене, повръщане, повишена чувствителност към светлина и звук .. При 1/3 от хората, страдащи от мигренозни пристъпи, симптомите се предшестват от аура – необичайни зрителни, обонятелни или други усещания

Избягването на провокиращите фактори да намали частично тежестта на мигренозните пристъпи, но не и да ги прекрати напълно; при това съблюдаването на абсолютен режим не винаги е лесно осъществимо. От друга страна, за дългогодишните страдалци е ясно, че употребата на медикаменти дава само краткотрайно подобрение и в край на сметка води до странични действия, особено на нервната система и кръвоносните съдове, които и без това са засегнати от заболяването.

Лечението предполага всестранен, комплексен подход към индивида, за да има съществен напредък в лечението. Той е свързан преди всичко с воденето на природосъобразен живот, с укрепването на целия организъм. Строгият режим на труд и почивка, природосъобразна храна са сред мерките за леченито на мигрената.

Лечението на различните видове главоболие се провежда с медикаменти и немедикаментозни средства, с методите на съвременната физиотерапия. 
Преди всичко е необходимо, чрез прецизни компютърни изследвания на биоелектричната активност на мозъка и мозъчното кръвообръщение да се изключи главоболие, предизвикано от органичен мозъчен процес.

Моето предложение за немедикаментозно лечение на мигрената е специализиран масаж/на глава,гръб,ходила и длани/обработване на правилните марма точки по строго определена схема,приглушена  светлина и тиха и релаксираща музика .

Лечение на ... - Запрян Маджаров - рехабилитатор
Webrsolution - Уеб дизайн студио © 2023
X

Right Click

No right click