Артрози

Артрозите са заболявания на големите стави в човешкото тяло – колянни, тазобедрени и раменни. Определят се от специалистите като най- безнадеждни и са най-честите, водещи до инвалидност.

Методът, който използвам при лечение на артрози, дава възможност да се лекуват и най-тежките случаи на заболяване на ставите, и то при активно участие на пациента.

Този метод е уникален, защото в процеса на лечение се възстановяват ставите, променя се формата на гръбнака и ребрата, дори се лекуват дискови хернии.

 

Как може да се постигне това? По какъв начин може да се измени формата на изкривен склет на човек? Класическата практика на класическата мануална терапия е с краткотрайно интензивно въздействие. По този начин могат да се излекуват доста заболявания, но не всички. Например, влияе добре и лекува дискова херния и остеохондрозата, но не може да излекува сколиоза или артроза. Обичайната практикувана мануална терапия може да излекува прищипан нерв, съпроводено от остри и силни болки, но не може да изправи краката например. За разлика от обичайно прилаганата мануална терапия, моят метод може и лекува всички тези заболявания. Чрез него се възстановяват разрушените хрущяли в ставите, лекува и сколиоза. 

Методът изглежда много прост на пръв поглед – поглаждане, почукване, притискане, разклащане...а също така включва и оригинален  комплекс от много упражнения. Тези упражнения са леки, приличат на хомеопатия – слабо, но продължително влияние, малки дози. Също така и стимулиране. Промяната на формата на скелета и възстановяването на ставите е възможно, защото всеки организъм е развиваща се, жива система.

 

Развиването на скелета продължава, независимо от възрастта. Всяка жива костна тъкан се състои от две групи клетки с противоположно действие – едната изгражда костта, а другата я изгражда. Именно така скелетът се адаптира към променящата се сила на натоварванията. В хрущялите на ставите протичат същите процеси – при движение хрущялът се износва, но същото това движение стимулира и неговото изграждане. В следвие на тези процеси, в етапът на „тетата възраст” на човек се променя формата на гръбнака, краката, гръдният кош. Следователно, щом протича такъв процес, съществува възможност той да бъде управляван, дори да се обърне в обратна посока.

Когато се въздейства в ключови точки, се стимулира съединителната тъкан /сухожилие, хрущял/ там, където е необходимо.

 

С други думи, като се променя дебелината на минискуса, може да се излекува артроза на колянната става, да се изправи крак, а със въздействие на междупрешленните дискове – да се излекуват заболявания като кифоза, лордоза или сколиоза.

 

Webrsolution - Уеб дизайн студио © 2021
X

Right Click

No right click